Hoe zet je Instagram op donkere modus?

Het gebruik van Instagram kan veel batterijvermogen van je mobiele apparaat vergen. Er zijn diverse manieren om batterij te besparen tijdens het gebruik van Instagram, zoals het inschakelen van de donkere modus. Ontdek hoe je de donkere modus van Instagram kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

 • Wat is de donkere modus van Instagram?
 • Hoe activeer je de donkere modus van Instagram op Android?
 • Hoe activeer je de donkere modus van Instagram op iPhone?
 • Waarom de donkere modus op Instagram gebruiken?
 • Hoe deactiveer je de donkere modus van Instagram?
 • Hoe zet je de desktopversie van Instagram op donkere modus?
 • Zijn donkere modus en nachtmodus hetzelfde?
 • Conclusie

Wat is de donkere modus van Instagram?

De donkere modus van Instagram is een recente functie waarmee gebruikers het uiterlijk van de app kunnen veranderen naar een donker thema. Dit vermindert de blauwe lichtstraling van het scherm en vermindert schittering tijdens nachtelijk gebruik. Deze modus is ook rustiger voor de ogen en kan visuele vermoeidheid verminderen. Bovendien is het energiezuiniger.

Voor sommige mensen is de donkere modus van Instagram esthetisch aantrekkelijker omdat het de app een minimalistischer en stijlvol design geeft. Het kan ook helpen om de kleuren van foto’s en video’s op het platform te accentueren.

Om Instagram in de donkere modus te zetten, ga je simpelweg naar de app-instellingen en selecteer je “Donkere Modus”. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om het automatisch te activeren op basis van het tijdstip of omgevingslicht.

De donkere modus is vooral handig voor gebruikers die veel tijd op de app doorbrengen onder lage lichtomstandigheden, zoals in een vliegtuig of trein. Het kan ook helpen om het energieverbruik van het apparaat te verminderen, de batterijduur te verlengen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voor mensen met zichtproblemen, zoals kleurenblindheid, is de donkere modus een populaire keuze omdat het hen kan helpen de inhoud op de app beter te zien. Het is dus een waardevolle toevoeging voor alle Instagram-gebruikers.

Android: Hoe activeer je de donkere modus op Instagram?

Hier zijn de stappen om de donkere modus op een Android-apparaat te activeren:

 1. Open de Instagram-app op je Android-apparaat.
 2. Tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
 3. Tik op de drie streepjes in de rechterbovenhoek.
 4. Selecteer “Instellingen en privacy” in het dropdown-menu.
 5. Kies “Toegankelijkheid” in het instellingenmenu.
 6. Tik op “Donkere modus”.
 7. Tik vervolgens op “Aan”.

iPhone: Hoe activeer je de donkere modus op Instagram?

Om de donkere modus op iPhone te activeren:

 1. Open de Instagram-app op je iPhone.
 2. Tik op het profielpictogram in de rechterbovenhoek.
 3. Tik op de drie streepjes in de rechterbovenhoek.
 4. Selecteer “Instellingen”.
 5. Kies “Toegankelijkheid”.
 6. Schakel de “Donkere Modus” optie in.

Waarom de donkere modus op Instagram gebruiken?

Er zijn tal van voordelen aan het gebruik van de donkere modus op apps zoals Instagram. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Visueel Comfort: De donkere modus kan helpen bij het verminderen van visuele vermoeidheid door het blauwe licht van het scherm te verminderen, wat slaapproblemen en oogvermoeidheid kan veroorzaken. Het kan ook gemakkelijker zijn voor mensen met zichtproblemen, zoals kleurenblindheid.
 • Esthetiek: De donkere modus verandert het uiterlijk van de app volledig naar een minimalistischer en stijlvol design. Het kan ook helpen om de kleuren van foto’s en video’s op het platform te accentueren.
 • Energieverbruik: De donkere modus kan het energieverbruik van het apparaat verminderen, de batterijduur verlengen en de ecologische voetafdruk verkleinen.
 • Nachtelijk Gebruik: De donkere modus is vooral handig voor nachtelijk gebruik. Het vermindert schittering, waardoor gebruikers de app kunnen blijven gebruiken zonder hun slaap te verstoren.
 • Personalisatie: De donkere modus stelt gebruikers in staat hun ervaring op de app aan te passen op basis van hun voorkeuren.

Hoe deactiveer je de donkere modus van Instagram?

Om de donkere modus te deactiveren:

 1. Open de Instagram-app.
 2. Ga naar je profiel.
 3. Tik op de drie streepjes rechtsboven.
 4. Tik op “Instellingen en privacy”.
 5. Kies “Toegankelijkheid” in het instellingenmenu.
 6. Tik op “Donkere modus”.
 7. Tik op “Uit”.

Hoe zet je de desktopversie van Instagram op donker?

Er is geen ingebouwde functie om de desktopversie van Instagram in de donkere modus te zetten. Er zijn echter browserextensies die je kunnen helpen het uiterlijk van Instagram op de computer te veranderen.

Een van deze extensies is “Dark Reader”, waarmee je elke website in de donkere modus kunt zetten. Het is beschikbaar voor browsers zoals Chrome, Firefox, Edge en Safari.

Om de Dark Reader-extensie te gebruiken:

 1. Installeer het op je browser.
 2. Ga naar Instagram.com.
 3. Klik op het Dark Reader-extensie-icoon in de werkbalk van je browser.
 4. Schakel de optie “Inschakelen op deze site” in om de donkere modus op Instagram te activeren.

Er zijn ook andere vergelijkbare extensies die voor dit doel kunnen worden gebruikt. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van browserextensies bepaalde veiligheids- en privacyrisico’s met zich mee kan brengen. Zorg er dus voor dat je betrouwbare en veilige extensies gebruikt.

Zijn de donkere modus en nachtmodus hetzelfde?

De donkere modus en nachtmodus zijn niet precies hetzelfde, hoewel ze veel overeenkomsten hebben.

De donkere modus is een functie die het uiterlijk van de gebruikersinterface verandert naar een overwegend donker thema. Dit vermindert het blauwe licht dat door het scherm wordt uitgestraald, wat oogvermoeidheid kan veroorzaken en de slaap kan verstoren. De donkere modus wordt vaak gezien als gemakkelijker te lezen en prettiger in gebruik in donkere omgevingen.

De nachtmodus past automatisch de helderheid en kleur van het scherm aan op basis van het tijdstip en het omgevingslicht. Het wordt vaak gezien als adaptiever en gezonder dan de donkere modus. Het wordt vaak gebruikt om het blauwe licht van het scherm ‘s avonds of ‘s nachts te verminderen, wat kan helpen om de slaapkwaliteit te behouden.

Beide functies zijn gezondheidsvoordelig door het verminderen van het blauwe licht van het scherm en maken gebruik in donkere omgevingen comfortabeler.

Conclusie: Hoe zet je Instagram op donkere modus

Door deze tips te volgen, kun je batterij besparen op Instagram en de levensduur van je batterij verlengen. Zowel de donkere modus als de nachtmodus zijn functies die het blauwe licht van het scherm verminderen, wat goed is voor je gezondheid.

Category: Updates
Tags: Updates
Vorig bericht
Volgers, likes & meer kopen met Bitcoin
Volgend bericht
Hoe kun je geld verdienen met TikTok?