Live Video Streamen op Instagram

Gisteren introduceerde Instagram twee nieuwe mogelijkheden:

– Live Video streamen via de Instagram App
– Verdwijnende foto’s en/of video’s naar vrienden doorsturen

We zullen ons in dit artikel enkel focussen op de Livestream functie.

In augustus lanceerde Instagram een nieuw onderdeel in de app, Instagram Stories. Met stories deel je de momenten van je dag die je niet perse in je profiel wilt bewaren.

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, zul je gemerkt hebben dat Instagram Stories goed aanslaat en er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de functie. Wist je dat er dagelijks 100 miljoen (!) personen gebruik maken van Instagram Stories? Dankzij de nieuwe functies kun je nu op twee nieuwe manieren momenten met je volgers delen.

Live Video op Instagram

Met Live Video op Instagram Stories kun je jouw live stream met je volgers (en andere personen die je nog niet volgen) delen.

Wanneer je klaar bent verdwijnt de stream van Instagram, zodat je met een gerust hart live momenten kunt delen – overal en altijd.

Wil jij ook Live streamen op Instagram? Het is heel makkelijk! Swipe vanuit je feed (timeline) naar rechts om de camera te openen. Hierna klik je op “Start Live Video” en je bent klaar om één uur live te streamen via Instagram.

Volgers die de Instagram app gebruiken wanneer jij live aan het streamen bent ontvangen een melding zodat ze je stream direct kunnen bijwonen.

Wanneer iemand die jij volgt een livestream op Instagram start, zie je een ‘live’ icon onder hun profielfoto te vinden is. Tijdens een live stream kun je zo vaak commenten en liken als je wilt.

Je kunt ook livestreams ontdekken door naar ‘explore’ te gaan en op ‘Top Live’ te klikken. Op die manier krijg je een feed te zien van alle Instagram gebruikers die momenteel live aan het streamen zijn. Door naar links en rechts te swipen, wissel je eenvoudig van streams.

Wil je vaker als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen?

– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We zien je graag terug bij ons volgende nieuwsbericht!

Promotie-met-iPhone
Category: Updates
Tags: Updates
Vorig bericht
Contact knop aan Instagram account toevoegen
Volgend bericht
Instagram heeft een datalek