Waarom Instagram volgers kopen?

Een van de meest gestelde vragen die we ontvangen sinds de opening van onze webshop is, “waarom zou ik Instagram volgers kopen?”.

En dat is een begrijpelijke vraag – die we maar al te graag voor je beantwoorden.

Laten we beginnen met het feit dat Instagram volgers kopen voor je persoonlijke account weinig tot geen effect teweeg zal brengen.

Natuurlijk is het ‘leuk’ om aan je vrienden te laten zien of om een van je vrienden wat volgers cadeau te doen, maar of je er wat aan hebt en of diegene er blij van zal worden? Wij denken van niet.

@InSprink Iemand heeft mij wel eens ongevraagd op een ander account een grote hoeveelheid volgers cadeau gedaan. Die kan je gewoon kopen.

— Corlijn (@clijng) 17 mei 2016

Welke downie dacht grappig te zijn door volgers voor mij te kopeN???

— jack by cyberpinger (@official_re4per) 16 mei 2016

Uiteraard kun je wel gewoon Instagram volgers bestellen voor je persoonlijke account, wij maken qua levering namelijk geen onderscheid tussen persoonlijke of zakelijk accounts.

In het nieuws & Zakelijk

Als je je enigszins in de materie verdiept hebt, weet je dat het kopen van Instagram volgers een nogal verdeeld onderwerp is – wat zelfs het nieuws heeft gehaald!

Echter blijft het een onderwerp waar men zich, als er al over word gepraat, vaak negatief over uit.

Zoals je bij het artikel van de NOS kunt lezen, zijn de meeste suppliers daar simpelweg resellers van zogenaamde accountfarms in Rusland, India, Pakistan en soortgelijke landen.

De producten die de Nederlandse webshops aanbieden zijn vaak van dermate slechte kwaliteit dat je direct door de mand valt. Mensen snappen inmiddels hoe een nep-account eruit ziet.

Niet geheel onbelangrijk, er worden via betreffende webshops absurd (!) hoge prijzen voor volgers gerekend.

Ook is het zo dat je tijdens een (nieuwe) #InstaPurge (schoonmaak op Instagram) vrijwel al je gekochte Instagram volgers zullen verdwijnen.

Both of my Instagram posts today have me giving the finger because I’m angry that I went from 12.2 to 11.7 followers. IM MAD AS HELL

— Nick Ghanbarian (@nickbayside) 19 december 2014

@JRowe97 I had 79,000. Now— 8,900. I’m glad Instagram is finally getting their shit together though. Finally.

— JUSTICΞ (@ForbidInjustice) 19 december 2014

Vandaag is iedereen aant bleiten over hoeveel followers ze verloren zijn op Instagram ?

— Sander (@Sander_H_) 18 december 2014

Maar om terug te komen op de veelal negatieve berichtgeving…

Er bestaat serieus een website waar je instagram volgers kan kopen. 10.000 voor 40 euro. Hoe zielig is uw bestaan als gij da moet doen…

— sushi ○ (@Martijnvilijn) 19 mei 2016

Weet je wat ik niet begrijp? Mensen die volgers kopen. Dan kom je op een Instagram-account met 5000 volgers waarop mss vijf foto’s staan. ?

— Jessica J. (@vanjessin) 28 mei 2016

Likes en volgers voor jezelf kopen is zielig. Likes kopen voor iemand anders om diegene kapot te maken is onmogelijk triest.

— Spijk (@spijkklunder) 27 mei 2016

Het frappante is echter, dat de mensen die erover klagen (en dit publiekelijk doen) vaak zelf ook Instagram of andere volgers hebben gekocht.

Bij de personen in de bovenstaande Tweets lijkt dit echter duidelijk niet het geval te zijn.

En eigenlijk wordt er net iets gezegd wat enorm scheef is, want hoe weten wij zo zeker of de betreffende persoon zelf volgers heeft gekocht?

Blijkbaar heeft iemand volgers voor mijn account gekocht https://t.co/9sEEZGiW4r

— Armoowasright (@Armoowasright) 29 december 2015

Denken jullie dat ik na AL DIE HAAT van die unagize al direct daarna nep volgers ga kopen!??, WTF dat zou ik toch niet doen???

— Armoowasright (@Armoowasright) 29 december 2015

Me netwerk is bezig met het achterhalen van degene die fake volgers voor mij heeft gekocht ❗️

— Armoowasright (@Armoowasright) 29 december 2015

Zoals elders aangegeven, maakt het ons (en andere webshops) namelijk niet uit op welk profiel of op welke link onze producten worden besteld.

Het is immers onhaalbaar om uit te zoeken wie voor welke link wat besteld, en of dit met elkaar overeenkomt.

Aan de ene kant kan het kan dus net zo goed zijn, dat iemand door bijvoorbeeld een concurrent is bedolven onder een gigantisch aantal (gekochte) volgers.

Mensen proberen mij helemaal kapot te maken jullie zijn fucking zielig ik heb helemaal geen fucking twitter volgers gekocht tyf op man

— Armoowasright (@Armoowasright) 29 december 2015

Aan de andere kant is dit natuurlijk het ideale excuus om te weerleggen wanneer iemand je ervan verdenkt Instagram volgers te hebben gekocht.

Wanneer de koper van de volgers, of een ander aan de kaak stelt dat jij ‘nep’ volgers hebt gekocht (of dus hebt ‘gekregen’) zal je hier ongetwijfeld onder lijden… Of toch niet?

De voor(oor)delen

Ten eerste veroorzaakt een beschuldiging zoals de bovenstaande een hoop ophef en daarmee vanzelf exposure. Wie dit slim aanpakt, haalt hier enkel voordeel uit en zal gainen in volgers of andere doelstellingen.

Daarnaast bleek uit diverse (oude) onderzoeken op sociale netwerken zoals Twitter namelijk al vroeg dat het hebben van veel volgers een grote (zo niet de grootste) rol speelt wanneer het aankwam op de groei van accounts.

Tevens was er een (financieel gezien) interessante bijkomstigheid, grotere bedrijven smachten namelijk naar kwalitatieve accounts met een groot bereik.

Wat sterk naar voren kwam in de bovengenoemde onderzoeken, was het feit dat mensen aangaven zich ‘geruster’ te voelen wanneer ze zichzelf in de massa volgers op een groot account mengden dan wanneer ze een relatief klein en/of onbekend account volgden.

Hetzelfde gold voor het reageren op geplaatste content. Wanneer men een Tweet met slechts enkele ReTweets of Likes (destijds nog Favorites genoemd) zag, twijfelden ze om hier iets mee te doen.

Een Tweet met tientallen ReTweets en Likes was een stuk aantrekkelijker om te Liken of zelfs te ReTweeten. De exacte verklaring hiervoor bleef onduidelijk, echter werd wel duidelijk dat met zich ook op Social Media liever in een massa meebeweegt dan als enkeling een account te volgen en/of foto’s te liken.

Nep Volgers op Instagram checken

En over SocialBlade gesproken, wist je dat je hiermee relatief eenvoudig kunt achterhalen of er nep-volgers op een Instagram account zijn geplaatst? Met andere woorden; hoe kan ik checken of een Instagram account volgers heeft gekocht?

Het gebeurt namelijk zelden dat een account uit het niets honderden, zo niet duizenden volgers ontvangt – iets wat bij gekochte volgers vaak wel gebeurd omdat deze vaak in een keer worden geleverd.

Hierin zijn wij in tegenstelling tot andere aanbidders vernieuwend, want je kunt ervoor kiezen om je bestelde volgers bij ons tegen een meerprijs te laten binnendruppelen.

Zo heb je niet met achterhaalbare spikes te maken en voorkom je een eventuele ontdekking van je aankoop.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat iemand een promotie op een andere (populaire) account heeft gekocht en daarom uit het niets omhoog schiet qua volgersaantal, maar over het algemeen zijn deze shout-outs relatief makkelijk terug te vinden.

Kun je geen promotie(s) terugvinden voor de account die je aan het onderzoeken bent en blijft de plotselinge stijging in volgers onverklaarbaar?

Dan kun je er voorzichtig vanuit gaan dat de betreffende account volgers heeft gekocht.

Voor nu hebben we het gevoel redelijk te hebben uitgelegd waarom mensen Instagram volgers kopen.

De voornaamste reden is namelijk dat je account er populairder uitziet en personen je daarom (bewezen) sneller zullen volgen.

Wil je vaker als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen?

– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We zien je graag terug bij ons volgende nieuwsbericht!

Promotie-met-iPhone
Category: Updates
Tags: Updates
Volgend bericht
Instagram Insights