Instagram Insights

Het is eindelijk zo ver, Instagram zal op zeer korte termijn in-app statistieken gaan tonen en bedrijven in staat stellen om een bedrijfsaccount voor Instagram aan te maken. Een aantal weken terug kreeg de app al een grote update waarbij het logo en het design van de app zelf flink werden aangepast. Nu lijkt het platform er klaar voor te zijn om haar zakelijke gebruikers beter te gaan bedienen.

Bedrijfspagina op Instagram

Met het (sterk) groeiende aantal bedrijven dat zich op Instagram begeeft om (nieuwe) klanten te bereiken, kon de keuze om bedrijfsaccounts te introduceren natuurlijk niet lang uitblijven.

Na vele onderzoeken en honderden interviews met bedrijven die zich op Instagram begeven, kwam naar voren dat bedrijven drie dingen graag zouden zien;

– Beter opvallen met je bedrijfsaccount(s) op Instagram

– Statistieken (Insights, ofwel Analytics) ontvangen betreffende je account(s) en post(s)

– Meer conversies realiseren wegens kennis over je doelgroep(en)

Beter opvallen

Het mag duidelijk zijn dat bedrijven inmiddels dol zijn op Instagram, en dat is hartstikke logisch. Het platform is uitermate geschikt om nieuwe klanten te werven, echter ontbrak het (vooral onder de bedrijven die zich professioneel op Instagram bevinden) aan het gericht bereiken van die potentiële klanten.

Geen comments, maar e-mails

Wanneer je een zakelijke Instagram account beheerd, weet je hoe ontzettend lastig het kan zijn om conversaties door middel van reacties (of DM’s) te onderhouden. Uit de interviews die Instagram heeft gehad met bedrijven kwam naar voren dat men het gewenst zou vinden als een (mogelijke) klant zijn of haar vraag via een e-mail kan stellen in plaats van in een DM of via een reactie op een van je posts.

Naar het lijkt, zal er op zakelijke accounts een extra (aanpasbare) knop verschijnen, die men naar wens kan instellen.

Insights (Analytics) voor Instagram

Voor zowel de grote als kleine ondernemer is dit een zeer waardevolle toevoeging. Niet alleen kun je nu zien hoeveel en welke mensen je posts bereiken, je kunt dit bij het kopen van een zogenaamde ‘shout-out’ ook opvragen bij degene waarvan je een shout-out wilt kopen.

Aan de hand hiervan kunnen prijzen voor deze shout-outs en/of (betaalde) promoties nu veel nauwkeuriger bepaald worden, wat voor iedereen flinke voordelen zal opleveren.

Zakelijke Instagram Account

Zakelijke accounts op Instagram zijn een gratis toevoeging voor accounts die zich als (officieel) bedrijf willen profileren op het netwerk. Met een zakelijke Instagram account kunnen bedrijfseigenaren er nu voor kiezen hoe hun klanten direct (lees; in-app) contact met ze op kunnen nemen.

Op een zakelijke Instagram account kun je de ‘contactknop’ op drie manieren instellen:

  • Bellen
  • SMS’en
  • E-mail

Tevens schijnt er een knop te komen voor fysieke bedrijven, waarbij personen met slechts een klik op de knop een routebeschrijving naar het bedrijf ontvangen.

Zakelijke accounts stellen je in staat om (in-app) insights (analytics) te bekijken en belangrijker… Om je posts (in-app) te promoten.

Hiermee zal het adverteren op Instagram razendsnel gaan groeien, dit zag we immers ook bij Facebook.

Toen daar de in-app promotiefunctie werd aangeboden, konden zelfs de kleinste ondernemers binnen enkele klikken een advertentiecampagne opzetten – iets wat ook voor zakelijke Instagram gebruikers ontzettend fijn zal zijn en het platform (naar verwachting) flink (!) zal laten groeien.

Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat ruim 63% van alle zakelijke Instagram gebruikers ‘de hoop’ na een tijdje opgeeft, omdat het lastig is om volgers te verzamelen en zo een enigszins rendabel bereik te hebben.

Met de komst van in-app advertentieontwikkeling weet Instagram de (oud, zakelijk) gebruiker namelijk wederom aan haar netwerk te binden.

Zakelijke Instagram Account

Instagram Statistieken (Insights, Analytics)

Ein-de-lijk! We kunnen op zeer korte termijn gaan achterhalen hoe posts presteren en wie we nou eigenlijk bereiken. Voor de zakelijke Instagram gebruiker, een waar geschenk dat natuurlijk niet uit kon blijven. Waarom Instagram pas na jaren met Insights komt, blijft ons een raadsel – we zijn in ieder geval blij om te zien dat Insights nu daadwerkelijk worden uitgebracht in de app.

Dankzij Instagram Insights kunnen bedrijven nu waardevolle informatie achterhalen. Denk hierbij aan het onderzoeken welke volgers de meeste acties op je posts uitvoeren, maar ook op welk tijdstip de interactie met je volgers het hoogste is – zodat je jouw eigen perfecte plaatsingstijdstip kunt bepalen om zodoende een maximaal bereik te behalen.

Instagram Insights (Statistieken of Analytics)

Instagram Advertentie Maken

De mogelijkheid om posts te promoten stelt je in staat om goed presterende campagnes op te zetten vanuit de Instagram App zelf. Je hoeft dus niet meer lastig te doen via de Power Editor, maar kunt hoogstwaarschijnlijk zoals je dat op Facebook kunt doen met enkele klikken een passende advertentiecampagne opzetten.

Je klikt op een post die je hebt geplaatst, voegt een button toe en ‘klaar is Kees’!

Natuurlijk dien je wel een publiek in te stellen wat je wilt bereiken, maar naar het schijnt hoef je dit niet perse zelf te doen daar het advertentiesysteem dit ook voor je kan samenstellen.

Na het nakijken van de opgestelde campagne kun je ervoor kiezen om deze direct live te zetten en zullen naar verwachting de likes en volgers binnen komen stromen!

Instagram Advertentie Maken

Met deze zakelijke tools op Instagram hopen ze jouw bedrijf gemakkelijker onder de aandacht te kunnen brengen bij (zoekende) consumenten.

Naar het lijkt zullen zakelijke accounts, insights en advertenties (althans, het opstellen daarvan) in de komende maanden in de U.S.A., Nieuw Zeeland en Australie worden uitgerold.

Overige landen volgen volgens Instagram nog voor het eind van het jaar.

Wil je vaker als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen?

– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We zien je graag terug bij ons volgende nieuwsbericht!

Promotie-met-iPhone
Category: Updates
Tags: Updates
Vorig bericht
Waarom Instagram volgers kopen?
Volgend bericht
Invloed van Social Signals op SEO