Instagram Verificatie Badge Kopen

Volgens Mashable is het mogelijk om een zogenaamde blauwe badge te kopen, met andere woorden: ze stellen dat het mogelijk is om een Instagram verificatie badge te kopen. En dat klopt, want ook wij bieden deze dienst (al een tijdje, niet publiekelijk) aan.

Kerry Flynn kwam via Twitter met een persoon in contact die weer een ander persoon kende, die weer iemand kende, die diegene zijn moeder kende… Je begrijpt het, deze dienst wordt via-via verstrekt.

Hoe dan ook, de prijs van deze dienst zou volgens Kerry’s artikel ergens tussen een goedkope fles wijn en de $15K liggen. Een nogal vreemde claim, maar dat kan allemaal in 2017.

Hetgeen er wordt aangeboden is overigens niet echt als product of dienst te omschrijven, het is simpelweg een blauw vinkje dat aangeeft dat je razend-populair bent of dus gewoon een wannabe bent die het vinkje heeft gekocht.

Ben je nieuw in de influencer-business zal je hier misschien raar van opkijken, maar insiders weten dat dit soort dingen eenvoudig te regelen zijn mits je de juiste mensen kent.

Maar wie is in deze kwestie nou eigenlijk schuldig? Uiteindelijk dus niet degene die de badge aan je account verbindt, maar eerder de middelman die de daadwerkelijke uitvoerder een (ogenschijnlijk legitieme) opdracht geeft om het vinkje toe te voegen.

Instagram heeft het echter toch weer zelf in de hand gespeeld door het aanvragen van een badge (vrijwel) onmogelijk te maken. Waar je op bijvoorbeeld op Facebook en Twitter eenvoudig een aanvraag kunt indienen, kan dat op Instagram dus niet.

En dan ontstaat er al snel een ‘ondergrondse’ markt, want het staat immers wel erg tof om zo’n blauw vinkje naast je naam te ontvangen.

En tof zijn is één ding, dikke stacks pakken met je Insta is een tweede. Er zijn immers genoeg merken waarvan de marketingmannen (en dames) staan te springen om zaken te doen met geverifieerde accounts. Logisch, want het straalt stiekem een hoop meer vertrouwen uit dan wanneer je dit niet hebt.

Er is echter een grote ‘maar’, het is namelijk niet zeker of je aanvraag ook daadwerkelijk wordt goedgekeurd. En wellicht is er een tweede ‘maar’ aan het verschijnen, want nu dit soort zaken naar buiten komen is het niet vreemd dat Instagram alle verificaties nog eens nauwkeurig nakijkt en mogelijk badges zal verwijderen als er iets niet lijkt te kloppen.

Zeker wanneer een aanvraag aan een bepaald persoon is verbonden waarop de ogen momenteel gericht zijn, we kunnen ons namelijk niet voorstellen dat iedere werknemer bij Instagram zomaar aanvragen ter verificatie kan indienen.

Volgens ‘James’ uit het artikel van Mashable zijn er ook al diverse werknemers ontslagen omdat ze zich bezighielden met deze lucratieve maar toch ietwat twijfelachtige side-job.

Vorig jaar werd iemand die al ontslagen werd alsnog betrapt, omdat hij nog toegang zou hebben gehad tot het verificatiesysteem. Hij vroeg $7,500 om één account te verifiëren maar is nadat dit naar buiten kwam compleet buitengesloten van alle systemen en kan dus geen accounts meer verifiëren.

Maar goed, even terugkomend op hetgeen dat je graag wilt weten; hoe werkt dit en hoe koop ik zo’n vinkie? Het is niet zo dat je voor ieder profiel zomaar een vinkje kunt krijgen. Je dient enigszins bekend te zijn en aan een aantal andere eisen te voldoen voor je überhaupt in aanmerking komt voor het vinkje.

Wil je vaker als eerste dit soort nieuwsberichten ontvangen?

– Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We zien je graag terug bij ons volgende nieuwsbericht!

Promotie-met-iPhone
Category: Updates
Tags: Updates
Vorig bericht
Hacker verkoopt Instagram Accounts
Volgend bericht
Volgers, likes & meer kopen met Bitcoin